BueSport.Com
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Generelle tips til bueskyttere

 

Alle bueskyttere uavhengig av nivå har funnet sine spesielle måter å skyte på. Men hovedreglene for den enkelte skytteren er den samme uavhengig av avstand eller hva du skyter på.

• Om du aldri har skutt med en bue før, om det er en ny bue eller om du har byttet sikte. 
Plassèr deg så nærme blinken at du ikke kan bomme. 5-10 meter er OK.

• Er du høyrehendt hold buen med venstre hånd og strengen med høyre.

• Stå med litt spredte ben med venstre skulder mot blinken slik at blinken og dine to ben danner en rett linje.

• Legg en pil i pilhyllen på buen og sett pilen fast i buestrengen med den røde fjæren på pilen pekende rett ut fra buen. Før du spenner buen skal pilen danne 90° med buestrengen. Du kan godt løfte pilen 3-4 mm lengre opp på buestrengen for å avlaste hyllen noe. Merk av med en tråd under pilen slik at du er sikker på at du plasserer pilen på samme sted neste gang. 

• Hold buestrengen (ikke pilen) med pekefingeren over pilen og de to neste fingrene under pilen. Legg tommen inni hånden.

• Løft buen slik at pilen viser i retning blinken, vanligvis litt over. Venstre arm skal være mer eller mindre helt utstrekt, men ikke “lås” albuen. Hvis du ”låser” albuen vil buestrengen slå borti underarmen din når du slipper strengen. Rotèr armen slik at albuen viser litt ut til siden, ikke til bakken.

• Spenn buestrengen slik at du ser langs pilskaftet. De fleste har sine individuelle referansepunkter på hvor de avslutter oppspenningen: på kinnet, nesetipp, hake, øre etc., men det viktigste er at det gjøres likt hver gang.

• Ved full oppspenning orienter sikte (hvis du har) i senter av blinken. Du vil ikke klare å holde sikte stille i blinken så du må la buen bevege seg over senter av blinken (the bulls eye) før du slipper i rette øyeblikk. Hvis du ikke har sikte må du lære deg å bruke pilen som sikte.

• Slipp buestrengen med å åpne fingrene. Hold buen i posisjon inntil pilen forhåpentligvis treffer blinken. 


Det viktigste i startfasen er ikke om pilene treffer ”the bulls eye”, men at pilene plasserer seg tett sammen. Når pilene har en god samling kan du begynne å endre på øyeposisjonen eller endre sikte for å treffe nærmere målet. Men det har ingen hensikt å justere på sikte om pilene blir plassert over hele blinken.
Noe som gjør dette til en skikkelig fin hobby er at du hele tiden kan bli bedre. Det tar lang tid å mestre bueskyting, som er en av verdens eldste konkurranseidretter.

Sikkerhetsregler: 
Slipp aldri buestrengen uten pil.
Skyt alltid mot en sikker bakgrunn.
Spenn aldri buen når det er mennesker foran deg.

 

 

 

Tilbake

Trykk ENTER for å søke